ZF 24

Toncescu, CSA: Asiguratorii stau pe rezerve de 2,45 miliarde de euro

Toncescu: Asiguratorii stau pe rezerve de 2,45 miliarde de euro
22.07.2009, 11:18 22

Rezervele tehnice brute ale asiguratorilor au atins 9,83 miliarde de lei la finele anului 2008, in crestere reala cu circa 24% fata de 2007, a declarat, miercuri, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, citata de Mediafax.

Rezervele tehnice reprezinta estimari ale platilor viitoare, pentru riscurile produse in trecut (pentru asigurarile generale) sau pentru cele care se vor produce pe viitor (pentru asigurarile de viata). Valoarea rezervelor tehnice trebuie sa permita asiguratorului, in orice moment, sa isi onoreze angajamentele ce rezulta din contractele de asigurare.

“Societatile de asigurare detin active pentru acoperirea rezervelor tehnice brute in procent de peste 100%, la fel ca si in anii anteriori. Astfel, din datele raportate pentru 2008 reiese ca asiguratorii isi acopera rezervele tehnice prin active admise in procent de peste 120% in ceea ce priveste activitatea de asigurari generale, respectiv in procent de peste 111% in privinta asigurarilor de viata”, a adaugat Toncescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO