ZF 24

Top box office: Filmele cu cele mai mari încasări în weekendul trecut

Top box office: Filmele cu cele mai mari încasări în...

Autor: Ana Obretin

28.07.2014, 09:39 3792

Scarlett Johansson este Lucy, o tânără care trăieşte în Taipei şi este obligată de mafia locală să transporte droguri în propriul corp. Un eveniment neprevăzut face ca drogul să se răspândească în corpul lui Lucy, dar, în loc să îşi afle sfârşitul în urma unei supradoze, tânăra capătă puteri colosale, fiind în stare să absoarbă cunoştinţe instantaneu şi să mişte lucruri cu forţa minţii. Odată cu dobândirea noilor superputeri, Lucy pune la cale răzbunarea.

Pe poziţia a doua în box office-ul nord-american s-a situat tot o premieră, filmul de aventuri "Hercules", cu Dwayne Johnson, John Hurt şi Ian McShane, care a avut încasări de 29 de milioane de dolari de vineri până duminică. Chinuit de amintirea unui păcat din trecut, Hercule devine mercenar, iar, alături de cinci camarazi devotaţi, porneşte spre vechea Grecie, punându-se în slujba celor bogaţi şi folosindu-se de reputaţia sa legendară pentru a-şi intimida duşmanii. Însă, când conducătorul Traciei şi fiica acestuia îi cer ajutorul pentru a învinge un sălbatic şi înspăimântător comandant militar, Hercule vede în asta o ocazie de a face ca binele să triumfe, iar dreptatea să iasă la iveală.

Liderul box office-ului de săptămâna trecută, filmul SF "Planeta Maimuţelor: Revoluţie/ Dawn of the Planet of the Apes", produs de studiourile Fox în 3D, a coborât pe poziţia a treia, cu încasări de 16,4 milioane de dolari. Regizat de Matt Reeves, filmul "Planeta Maimuţelor: Revoluţie" îl prezintă în rolul principal pe Andy Serkis, care revine în rolul lui Caesar, o maimuţă evoluată genetic, liderul unei armate de maimuţe şi primate care s-au refugiat în pădurile din jurul oraşului San Francisco. Atunci când primatele sunt ameninţate de un grup de oameni, supravieţuitori ai unei epidemii care a făcut ravagii pe plan mondial în urmă cu zece ani, în ambele tabere apar grupări profund divizate, care cer fie reinstaurarea păcii, fie declanşarea unui război care să determine specia dominantă de pe Terra. Filmul îi mai are în distribuţie pe Gary Oldman, Keri Russell, Jason Clarke, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano şi Kirk Acevedo.

Thrillerul "Noaptea Judecăţii: Anarhia/ The Purge: Anarchy", de James DeMonaco, a coborât de pe locul al doilea pe al patrulea, cu încasări de 9,89 milioane de dolari, de vineri până duminică. Această continuare a succesului de casă "The Purge: Noaptea judecăţii" (2013) explorează într-o nouă intrigă palpitantă evenimentele petrecute în unica noapte din an când, timp de 12 ore, orice crimă rămâne nepedepsită. Filmul este centrat pe povestea unui bărbat (Frank Grillo), hotărât să profite de Noaptea judecăţii pentru a răzbuna moartea fiului său. El va ajunge să ajute mai multe persoane să supravieţuiască acestei nopţi când totul este permis.

Tot o poziţie a coborât şi filmul de animaţie "Avioane: Echipa de intervenţii/ Planes: Fire & Rescue", care se situează pe locul al cincilea în box office, cu încasări de 9,30 milioane de dolari. Când marele campion la curse aeriene Dusty Crophopper (cu vocea lui Dane Cook) află că motorul său a suferit defecţiuni grave şi că nu va mai putea concura, lumea pare că s-a sfârşit pentru el. Dar inimosul Dusty îşi va da seama în curând că nu are niciun rost să dispere pentru că iniţiativa, curajul său şi exemplul pozitiv dat celor din jur pot în continuare schimba lumea. Împreună cu o trupă de trăsniţi, eroul se aruncă într-o periculoasă luptă cu incendiile izbucnite în jurul regiunii unde a copilărit.

Comedia "Sex Tape", de Jake Kasdan, se află pe locul al şaselea, cu încasări de 5,97 milioane de dolari, de vineri până duminică. Jay (Jason Segel) şi Annie (Cameron Diaz) sunt căsătoriţi şi încă îndrăgostiţi unul de celălalt, dar după zece ani de căsnicie şi doi copii, pasiunea s-a mai estompat. Pentru a condimenta monotonia vieţii de cuplu, ei se hotărăsc să se filmeze în timpul unei partide-maraton de sex, în care să folosească toate poziţiile descrise în cartea "The Joy Of Sex". Părea o idee grozavă, dar asta numai până în momentul în care au descoperit că înregistrarea lor riscă să devină publică. Cuprinşi de panică, ei îşi petrec toată noaptea încercând să dea de urma înregistrării, să coopteze nişte prieteni, să-l păcălească pe şeful lui Annie - doar pentru a-şi recupera filmul, dar şi reputaţia şi, cel mai important, mariajul.

Filmul SF "Transformers: Exterminarea", regizat de Michael Bay, ocupă poziţia a şaptea în clasament, cu încasări de 4,6 milioane de dolari. După evenimentele din "Transformers 3", rasa umană încearcă să se refacă, iar Autoboţii şi Decepticonii au dispărut cu toţii de pe faţa Pământului. Însă un grup influent de oameni de afaceri şi cercetători, convinşi că este cazul ca oamenii să înveţe ceva din incursiunile Transformerilor pe Terra, forţează limitele tehnologiei dincolo de ceea ce poate fi controlat, în vreme ce Pământul devine centrul de interes al unei ameninţări străvechi a Transformerilor. "Transformers: Exterminarea" este parţial filmat în China, în regim de coproducţie între Paramount Pictures şi compania chineză de stat China Movie Channel. Pe lângă distribuţia hollywoodiană - Nicola Peltz, Jack Reynor, Sophia Myles, Stanley Tucci şi Kelsey Grammer -, în film au jucat şi actori din China, printre care Li Bingbing.

Comedia romantică "And So It Goes", de P.J. Hogan şi Rob Reiner, cu Diane Keaton şi Michael Douglas, ocupă poziţia a opta în weekendul premierei, cu încasări de 4,55 milioane de dolari. Oren Little (Michael Douglas) este un agent imobiliar, văduv, ursuz şi intolerant. El vrea să vândă casa familiei, să se pensioneze şi să se mute în Vermont. Planurile îi sunt date peste cap în momentul în care fiul său îi aduce nepoata de 9 ani, despre existenţa căreia nu ştia nimic, să aibă grijă de ea cât el va ispăşi nouă luni de închisoare.

Comedia "Tammy", de Ben Falcone, cu actorii Melissa McCarthy şi Susan Sarandon în rolurile principale, se situează pe locul al nouălea în box office-ul nord-american, cu încasări de 3,4 milioane de dolari. După ce şi-a pierdut slujba şi a aflat că soţul o înşală, Tammy (Melissa McCarthy) porneşte într-o călătorie alături de bunica ei alcoolică (Susan Sarandon), în timpul căreia redescoperă bucuria de a trăi.

Pe poziţia a zecea în box office-ul nord-american s-a situat thrillerul "A Most Wanted Man", de Anton Corbijn, cu Rachel McAdams, Robin Wright, Philip Seymour Hoffman şi Willem Dafoe, care a avut încasări de 2,71 milioane de dolari în weekendul premierei. Ultimul film din cariera lui Philip Seymour Hoffman - decedat în februarie anul acesta -, inspirat de un roman al scriitorului John le Carré, filmul se petrece în Hamburg, în 2012. Un tânăr musulman pe jumătate cecen şi jumătate rus ajunge aproape mort în oraş, căutând cu disperare ajutor pentru a recupera averea tatălui decedat. Doar că informaţiile despre el nu par să aibă sens: este o victimă? un hoţ? un extremist gata să dezlănţuie prăpădul asupra Germaniei? Atraşi în mister sunt un bancher (Willem Defoe), o tânără avocată (Rachel McAdams) şi un specialist în spionaj (Philip Seymour Hoffman), hotărât să dezlege iţele până nu e prea târziu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO