Dacia, Skoda şi Volkswagen, cele mai vândute trei mărci auto din România

Top zece cele mai vândute mărci auto. Primele trei controlează mai bine de jumătate din piaţă

1 nov 2014 Autor: Bogdan Alecu

Dacia, Skoda şi Volkswagen, cele mai vândute trei mărci auto din România, au avut în primele nouă luni din acest an o cotă de piaţă de 50,6%, faţă de 48,4% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumele celor mai vân­dute trei mărci au cres­cut cu 31% în primele nouă luni la aproape 26.100 de maşini, faţă de 19.900 de unităţi în primele nouă luni ale anului trecut, în timp ce înmatriculările de autoturism noi au urcat în acelaşi interval cu 26%, după cum arată datele Direcţiei Regim de Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Din top zece cele mai bine vândute mărci doar două branduri şi-au mo­dificat poziţia faţă de perioada similară a anului trecut.

Prima este Skoda, care a urcat de pe locul trei pe doi, în urma majorării înmatriculărilor cu 45% la aproape 4.900 de autoturisme, depăşind astfel Volkswagen, care cu toate că a crescut cu 9,2%, a avut un avans de sub media pieţei şi implicit a coborât pe poziţia a treia în clasament. Cea de-a doua schimbare a fost ieşirea din top a BMW, care a coborât de pe locul 10 pe 11, iar poziţia sa a fost ocupată de Fiat.

Cea mai mare creştere a înma­triculărilor din top 10 a fost înregistrată în primele nouă luni de Ford, care a urcat cu 71% comparativ cu intervalul similar din 2013 la peste 4.300 de maşini.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
marci
, auto
, vanzare
, weekend
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide