ZF 24

Topul asigurătorilor după despăgubirile plătite pe asigurări de viaţă în primele nouă luni

Cristian Fugaciu, director general al brokerului de asigurări Marsh
Consider că trendul ascendent al despăgubirilor, în special al răscum­părărilor, va continua în următoarele luni, urmând ca situaţia să se calmeze abia în a doua jumătate a anului viitor.

Cristian Fugaciu, director general al brokerului de asigurări Marsh Consider că trendul ascendent al despăgubirilor, în special al răscum­părărilor, va continua în următoarele luni, urmând ca situaţia să se calmeze abia în a doua jumătate a anului viitor.

Autor: Anelis Baciu

12.12.2013, 00:08 102
ING Asigurări, BCR Viaţă şi Asirom au achitat în primele nouă luni peste 90% din sumele totale înregistrate în contul despăgubirilor, maturităţilor şi răscumpărărilor la nivelul pieţei de asigurări de viaţă, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Cele trei companii au plătit 528 milioane de lei (120 mil. euro) în contul po­li­ţelor de viaţă, în timp ce valoarea despăgu­bi­rilor, răscumpărărilor şi maturităţilor la nivelul întregii pieţe s-a ridicat la566 milioane de lei (128 mil. euro) în intervalul ianuarie-septembrie. Valoa­rea despăgubirilor plătite de companiile de asigurări de viaţă a crescut cu 6% în ultimul an.
 
„Consider că trendul ascendent al despăgubirilor, în special al răscum­părărilor, va continua în următoarele luni, urmând ca situaţia să se calmeze abia în a doua jumătate a anului viitor“, a afirmat Cristian Fugaciu, director general al brokerului de asigurări Marsh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO