ZF 24

Topul asigurătorilor după numărul de clienţi: trei firme au două treimi din contracte

Topul asigurătorilor după numărul de clienţi: trei...

Autor: Anelis Baciu

16.12.2013, 00:06 424

Companiile membre ale UNSAR (asociaţia profesională a asigură­torilor locali), care deţin aproximativ 90% din piaţa asigurărilor generale, aveau la sfârşitul lunii septembrie a acestui an 11,6 milioane de contracte în vigoare, din care două treimi erau încheiate de trei companii.

Cel mai mare număr de contracte era deţinut de Astra, cea mai mare com­panie din piaţă şi după volumul pri­melor brute sub­scrise, cu peste patru milioane de poliţe de asigurări generale în vigoare la finalul lui septembrie. Com­pa­nia, controlată de omul de afaceri Dan Adamescu, a atras cu 16% mai mulţi clienţi în intervalul ianuarie-septembrie decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Practic o treime din numărul poliţelor de asigurare ale companiilor UNSAR sunt emise de Astra, iar cele mai contracte încheiate, aproximativ jumătate, reprezintă poliţe de asigu­rare property.

În topul companiilor cu cele mai multe contracte în vigoare la sfârşitul lunii septembrie urmează Omniasig cu 1,3 milioane de contracte. Numărul cli­enţilor asigurătorului controlat de gru­pul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a scăzut puternic faţă de pri­mele trei trimestre din 2012, când com­pa­nia deţinea 2,3 milioane de contracte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO