ZF 24

Topul băncilor în funcţie de dobânzile oferite la un depozit de 10.000 de lei pe trei luni

Topul băncilor în funcţie de dobânzile oferite la un...

Autor: Liviu Popescu

29.07.2015, 00:05 11636
TBI Bank, Marfin şi Piraeus sunt singurele bănci care mai plătesc dobânzi peste 2,5% pe an la depozitele constituite pe trei luni, una dintre scadenţele preferate de de­ponenţi, potrivit datelor agregate de portalul financiar conso.ro.
 
Astfel, la un depozit de 10.000 de lei suma maximă acumulată după un sfert de an ajunge la 10.050 de lei. La polul opus al clasamentului, respectiv cele mai mici bonificaţii plătite, se poziţionează Unicredit, care pentru depozitul la termen cu dobândă fixă afişează o dobândă de 0,6% pe an. Dobânda nominală este de numai 13 lei. Bonificaţii mici, de 1% pe an, mai acordă CEC Bank şi ING Bank.
 
Poziţionarea pe o pantă descendentă a dobânzilor la depozite reprezintă un efect nedorit al relaxării monetare, în condiţiile în care BNR a tăiat dobânda de politică monetară la minimul istoric de 1,75%, ceea ce a dus la scăderea costului leilor pe piaţa interbancară. Astfel, bancherii nu au stat pasivi la aceste măsuri care au ca scop impulsionarea creditării în lei, în condiţiile în care dobânzile la împrumuturi au ajuns la minime istorice, şi au redus în paralel şi bonificaţiile oferite la depozite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO