ZF 24

Topul celor mai citite ştiri de astăzi

Topul celor mai citite ştiri de astăzi
30.07.2014, 20:00 144

Băncile au ajuns să plătească 2% la depozite, dar dau credite tot cu 10% dobândă

Creditele de consum în lei, pe resuscitarea cărora mizează bancherii pentru a-şi redresa veniturile, afişează rate de dobândă de peste 10% pe an, deşi băncile atrag resurse de la populaţie cu 2-3% pe an şi se împrumută de pe piaţa monetară la dobânzi de circa 2% pe an.

 
Un client a plătit 1,6 milioane de euro în prima parte a acestui an pentru a cumpăra un penthouse în inima Bucureştiului, în zona Dacia - Gradina Ioanid, printre elementele distinctive ale proprietăţii fiiind o terasă peste oraş de 360 de grade. Proprietatea are o suprafaţă de 380 de metri pătraţi utili şi 300 de metri pătraţi de terase, dar şi o amenajare făcută de un designer, potrivit informaţiilor furnizate de Dana Azoiţei, director general al Couture Properties, agenţia imobiliară specializată în proprietăţi de lux înfiinţată în urmă cu şase luni care a intermediat această tranzacţie.
 
 
Capitala României este la opt ore şi jumă­tate-nouă ore de Timişoara pe calea fe­rată, la şapte ore cu maşina şi la doar o oră şi jumătate cu avionul, unde un bilet costă de la 300 de lei în sus de persoană pe cursă, potrivit unei analize a ZF. Călătoria cu avionul este de trei ori mai scumpă decât cea cu trenul.
 
 
Delta Dunării, una dintre cele mai importante regiuni turistice ale României, a atras în prima jumătate a anului 16.400 de turişti (dintre care 10.000 străini), în creştere cu 17,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Delta rămâne însă cu mult în spatele altor destinaţii identice care atrag şi câte un milion de turişti pe an. 
 
 
Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, îşi va intensifica activităţile de explorare, singurele prin care pot fi identificate noi resurse de petrol şi gaze, unul dintre paşii făcuţi fiind o investiţie de 0,5 milioane de euro într-un centru de vizualizare 3D destinat mai ales echipei de aproape 200 de geologi a companiei.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO