ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
22.04.2014, 19:52 541

Trei fonduri româneşti au cumpărat 10% din Banca Transilvania de la Bank of Cyprus

Bank of Cyprus a vândut vineri pe bursă 10% din acţiunile Băncii Transilvania pentru 368 milioane de lei (82,5 mil. euro). Cumpărătorii sunt investitori instituţionali locali, dintre care unul e SIF Moldova, care a luat 3,5% din acţiuni. Citiţi mai multe aici. 

Dezmăţ pe banii statului la compania de asigurări a EximBank

Corpul de control al Guvernului a dat publicităţii marţi după-amiază un raport privind activitatea fostei conduceri a Companiei de Asigurări - Reasigurări Exim România, controlată de banca de stat EximBank. Radu Frîncu, fostul director, este acuzat în raport că a folosit banii companiei pentru a-şi achiziţiona produse de lux, pentru a plăti mesele soţiei sau pentru a-şi cumpăra cămăşi de lux din Italia. Citiţi mai multe aici. 

Cea mai mare nemulţumire a turiştilor străini care au vizitat România de Paşte

Mulţi dintre turiştii străini care vizitează România de Paşte şi de Crăciun sunt nemulţumiţi că muzeele sunt închise în această perioadă, iar unii dintre ei fac, din acest motiv, reclamaţii către agenţiile prin care au venit sau către birourile româneşti de turism din străinătate. Citiţi mai multe detalii aici. 

Un fond de investiţii american ia 5.000 ha de la „regele lemnului“

Fondul de investiţii american Anholt Investment intră în agri­cul­tura din România prin achiziţia cu 11 milioane de euro a fer­melor Agraria Nord şi Arland din judeţul Botoşani, care exploatau cumulat 6.000 de hectare de teren arabil. Agraria Nord, care exploata circa 5.000 de hectare, a fost pre­luată de la milionarul austriac Gerald Schweighofer, iar Arland a fost cedată de compania daneză Arland Invest APS. Citiţi mai multe aici.  

Conducerea Bursei de Va­lori Bucureşti (BVB) a de­cis ca începând cu data de 28 aprilie să reducă blo­cu­rile de tranzacţionare pen­tru majoritatea acţiunilor de pe bursă cu scopul de a face titlurile com­pa­niilor listate mai accesibile micilor in­ves­titori. Citiţi mai multe aici. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO