ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
24.04.2014, 20:51 476

Trei milioane de români apar în statistici ca ocupaţi, dar nu sunt angajaţi nicăieri

România figurează cu o populaţie ocupată de 9,2 milioane de persoane, dar nu­mai 6,2 milioane sunt sa­lariaţi. Despre restul de trei milioane nu se ştie nimic: sunt „gaura neagră“ a statisticii forţei de muncă, dar care devin vizibili doar atunci când sunt afectaţi de dezastre precum inundaţiile. Citiţi mai multe aici.

Dobânzile ROBOR au redevenit nervoase. BNR le-a potolit cu 2 mld. lei

Scadenţa unei emisiuni de titluri de stat de 5,2 mld. lei nu a reuşit să tempereze ieri elanul dobânzilor interbancare ROBOR pe termene scurte, BNR considerând necesar să intervină şi cu o injecţie de lichiditate realizată printr-o operaţiune repo de 2 mld. lei la care au venit şase bănci. Citiţi mai multe aici.

Miliardarul de la IKEA şi istoria de 100 de ani a industriei româneşti de mobilier

IKEA, cel mai mare retailer de mobilă şi decoraţiuni interioare din lume, a început să cumpere mobilă din România la finalul anilor ’60, după ce timp de şase luni autorităţile române au încercat să-l convingă pe Ingvar Kamprad, fondatorul gigantului suedez, să încerce produsele realizate în combinatele locale. Citiţi mai multe aici. 

Trenul pierdut: Cum ar fi arătat România dacă adera la Uniunea Europeană odată cu cei patru vecini din grupul de la Vişegrad?

Un raport al economiştilor de la Erste Grup realizat cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aderarea la UE a ţărilor din grupul Vişegrad (sau V4, cum mai era numit în epocă) subliniază beneficiile însemnate pe care acest pas l-a avut asupra celor patru ţări din club, Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia. Citiţi mai multe aici. 

Ministrul energiei a încasat de la Petrom, fostul angajator, peste 97.000 de euro în 2013

Răzvan Nicolescu, ministrul energiei, a înregistrat anul trecut venituri din salarii de 429.419 lei (97.175 de euro) de la Petrom, plătite atât direct de companie, cât şi prin intermediul unui contract cu Manpower, arată declaraţia de avere depusă pe site-ul Departamentului pentru Energie, completată pe data de 03.04.2014. Citiţi mai multe aici. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO