ZF 24

Topul celor mai mari 20 de proprietari străini de bovine: „Piaţa românească are potenţial, dar este una dintre «cele mai negre»“

Topul celor mai mari 20 de proprietari străini de...

Autor: Gabriel Razi

09.05.2014, 20:03 934
Fonduri de investiţii din Elveţia sau Israel, fermieri din Italia şi Liban şi traderi olandezi se numără printre cei mai mari investitori străini în piaţa bovinelor din România, arată o analiză a ZF făcută pe baza subvenţiilor plătite de APIA.
 
Cei mai mari 20 de investitori străini au împreună 19.000 de animale, cu 18% mai mult decât primii 20 de investitori români din această piaţă. Cei 20 de investitori străini au împreună afaceri de 116 milioane de euro/an.
 
Cel mai mare investitor străin în bovine este grupul germano-olandez DN Agrar, care prin două companii deţine circa 3.300 de animale. Pe lista celor mai mari 20 de proprietari străini de bovine se găsesc şi nume precum Jihad El Khalil (Maria Trading), contele austriac Andreas von Bardeau (Meierhof), acţionarii fondului de investiţii imobiliare ADAMA (Koplax), dar şi irakianul Aldain Nayyef Harpah (Naif Livestock, participaţie de 49%), care a fost declarat indezirabil anul trecut.
 
Cea mai mare parte a acestor investitori străini se concentrează pe creş­terea vacilor de lapte, dar o parte dintre jucători precum Karpaten Meat (1.306 animale prin două firme) sunt implicaţi în creşterea bovinelor de carne sau în comerţ şi export de animale precum Dutch Trading International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO