ZF 24

Topul domeniilor din care pleacă cei mai mulţi angajaţi: „În retail sunt în general angajaţi care au un program de lucru extrem de intens, în ture, pot lucra şi sâmbăta şi duminica, iar salariul este re­dus, destul de apropiat de nivelul salariului mi­nim pe economie"

Topul domeniilor din care pleacă cei mai mulţi...

Autor: Adelina Mihai

25.09.2017, 16:00 1306
♦ Salariile mici şi ritmul intens de muncă sunt principalele motive pentru care angajaţii din retail îşi dau demisia.

Retailul a rămas şi anul acesta sectorul cu cea mai mare fluc­­tuaţie de personal din rân­dul companiilor private, astfel că 38% dintre angajaţii din acest do­meniu îşi părăsesc în fiecare an anga­ja­to­rul, potrivit studiului salarial realizat de com­pania de consultanţă Korn Ferry Hay Group. De altfel, nivelul fluctuaţiei de per­sonal în acest sector în 2017 este în uşoară creş­tere faţă de anul anterior, când era de 36%.

„În retail sunt în general angajaţi care au o calificare redusă şi un program de lucru extrem de intens, în ture, pot lucra şi sâmbăta şi duminica. În plus, nivelul salarial este re­dus, destul de apropiat de nivelul salariului mi­nim pe economie. Uzura pe job foarte mare, percepţia negativă a salariaţilor faţă de sa­lariul oferit şi diferitele beneficii care nu sunt suficient de motivante conduc la o fluc­tuaţie de personal foarte mare”, a spus Ra­­lu­ca Pârvu, business manager la firma de con­­sul­­tanţă în management şi resurse umane BPI Group. În plus, a mai spus ea, deficitul de personal de pe piaţa muncii a determinat angajatorii din retail să aducă personal de la zeci sau chiar sute de kilometri distanţă, de aceea oamenii îşi dau demisia dacă găsesc o oportunitate mai bună în apropiere de casă, aleg să plece în străinătate sau să muncească în propria gospodărie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO