ZF 24

Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Ce este wallet-ul şi cum poţi să îl securizezi?

Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede: Ce este...

Autor: Alex Ciutacu

23.01.2018, 17:36 1072

Pentru a stoca şi a tranzacţiona criptomonede, primul pas este crearea unui portofel electronic denumit wallet.

Wallet-ul reprezintă primul pas pentru a intra în lumea criptomonedelor. Acesta este un portofel electronic, iar accesarea lui se face prin intermediul unui cod, care repezintă cheia privată a utilizatorului.

Ce sunt criptomonedele şi cum poţi să cumperi Bitcoin, Ethereum, Ripple sau altcoins. Tot ce trebuie să ştii despre criptomonede, ICO şi portofele electronice şi cum transformi monedele virtuale în bani adevăraţi

În momentul în care accesezi un exchange şi introduci cheia privată a wallet-ului, acesta ajunge practic în mediul online şi devine astfel vulnerabilă la atacuri cibernetice.

Mihai Teodosiu a povestit o întâmplare legată de un exchange pe care l-a folosit şi care i-a expus cheia privată la vulnerabilităţi. „Câteva ore mai târziu am văzut cum mi-a fost hack-uită cheia privată şi mi-au fost furate criptomonede”.

Dezvoltatorii de hardware au căutat soluţii şi au  gândit sisteme mai sigure (ex: Nano Ledger S - acesta funcţionează ca un stick de memorie care stochează cheia privată. Când introduci acest device în computer, poţi folosi cheia stocată ca să accesezi wallet-ul, însă ea nu ajunge în mediul online, ceea ce înseamnă că rămâne protejată şi nu este vulnerabilă la atacuri cibernetice)

În cazul în care un utilizator îşi pierde cheia privată, nimeni nu îi poate reda accesul la ea, iar acel wallet va deveni inaccesibil. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO