ZF 24

Toyota recheamă în service 1,75 mil. maşini pentru probleme la frâne şi alimentare

Toyota recheamă în service 1,75 mil. maşini pentru...

Autor: Luiza Chiroiu

15.10.2014, 11:22 846

Modelele vizate de acţiunea producătorului japonez sunt Toyota Auris, Crown Majesta, Crown, Noah, Voxy şi Corolla Rumion, precum şi unele modele ale mărcii Lexus, potrivit unui email transmis de Toyota şi citat de Bloomberg.

Reprezentanţii companiei au precizat că nu cunosc niciun caz în care aceste defecte să fi provocat acccidente sau rănirea unor persoane.

Defecţiunile pentru care Toyota a iniţiat această campanie de rechemare sunt legate de sistemul de frânare şi de alimentarea cu combustibil.

Aproximativ un milion dintre maşinile care vor fi rechemate sunt înmatriculate în Japonia.

Toyota şi-a îmbunătăţit în ultimii ani procesele de control intern şi procedurile de rechemare, după scandalul din 2009-2010, când producătorul japonez a fost nevoit să cheme pentru reparaţii peste 10 milioane de maşini şi a fost amendat de autorităţi pentru că ar fi încercat să ascundă anumite informaţii privind automobilele defecte.

Acţiunile Toyota au urcat cu 0,3% pe bursa din Tokyo în urma anunţului.

În luna aprilie, producătorul a rechemat pentru verificări şi reparaţii 6,76 milioane de autovehicule aflate în circulaţie în întreaga lume, printre care şi modele Yaris şi RAV4.

Toyota a plătit în luna martie o amendă de 1,2 miliarde de dolari în Statele Unite, pentru a stinge investigaţiile guvernului privind defecţiunile automobilelor şi campaniile de rechemări. Compania a admis neregulile şi s-a supus evaluării de către auditori independenţi care vor urmări practicile de raportare a problemelor de siguranţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO