ZF 24

Trabantul, reinviat fara fumuri - GALERIE FOTO

Trabantul, reinviat fara fumuri - GALERIE FOTO
15.08.2009, 13:41 227

Faimoasa masina cu motor in doi timpi a Germaniei comuniste, Trabantul, nu a mai fost produsa din 1991. Totusi, luna viitoare este programata reinvierea acestuia, un grup de companii germane urmand sa prezinte la Salonul auto de la Frankfurt noul model Trabant NT.

Noul Trabant va ramane insa fara motorul in doi timpi, acesta urmand sa beneficieze de un motor electric. Designerul noii masini, care a parasit VW pentru a readuce la viata spiritul Trabi, Nils Poschwatta, a declarat ca autovehiculul va beneficia de un motor electric si o baterie de ultima generattie care ar trebui sa ii ofere masinii o autonomie de 160 km.

Noul Trabi va fi "simplu, usor de intretinut si va cantari putin", a declarat pentru Financial Times Jurgen Schnell, purtatorul de cuvant al proiectului.

"Este facut pentru a fi o a doua masina si are destul spatiu pentru comerciantii care vor sa il foloseasca pentru activitatile curente", a mentionat acesta. Precum masinile anterioare, noul Trabant va fi fabricat in orasul Zwickau.

Vizionati o istorie a Trabantului in imagini

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO