ZF 24

Tragedia din Mediterana: Nava cargo care a venit în ajutorul imigranţilor ar fi putut provoca de fapt naufragiul

Tragedia din Mediterana: Nava cargo care a venit în...

Autor: Iuliana Enache

21.04.2015, 12:16 1460

Carlotta Asami, o purtătoare de cuvânt al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, a făcut aceste comentarii pentru CNN marţi dimineaţa, după ce ea şi alţi doi colegi au vorbit cu supravieţuitorii tragediei, care au ajuns în Catania, Italia.

"Ei au spus că a fost un moment în care s-au aflat foarte aproape şi probabil ce s-a întâmplat este că, ştiţi, o navă mare creează un val mare - ei s-au apropiat puternic şi au pierdut echilibrul", a declarat Asami.

Relatarea ei diferă de cea oferită de autorităţi duminică. Acestea au declarat că în timp ce nava de salvare de apropia, imigranţii din barcă s-au mutat pe o parte, sperând să fie salvaţi, şi au provocat răsturnarea acesteia.

CNN nu a putut contacta pentru moment compania care deţine nava portugheză King Jacob, care ar fi fost prima ce a răspuns apelului imigranţilor, pentru a comenta situaţia.

Asami a afirmat că supravieţuitorii cu care ea şi colegii ei au vorbit au oferit declaraţii "consecvente". Ea susţine că afirmaţiile lor sugerează că la bordul ambarcaţiunii se aflau între 800 şi 850 de persoane. Estimările anterioare erau între 700 şi 950 de persoane.

Autorităţile italiene, care au coordonat efoturile de salvare, au declarat că există doar 28 de supravieţuitori şi doar 24 de cadavre au fost recuperate. Doi dintre supravieţuitori au fost arestaţi pentru trafic de fiinţe umane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO