ZF 24

Transelectrica renunta la evaluarea agentiei S&P pentru a reduce costurile

10.03.2009, 12:54 26

Ratingul Transelectrica va fi acordat numai de agentia de evaluare Moody's Investors Service, dupa expirarea in septembrie a contractului incheiat de compania nationala de transport a energiei electrice cu Standard&Poor’s (S&P) Ratings Services, potrivit unui raport emis de companie pe Bursa.

"In prezent consideram suficienta ca evaluarea sa fie realizata numai de catre o agentie de rating, cu diminuarea corespunzatoare a costurilor anuale si anume agentia internationala Moody's Investors Service, agentie inregistrata ca organizatie de rating statistic recunoscuta la nivel national in SUA", au precizat reprezentantii Transelectrica.

In luna ianuarie, Moody's a anuntat ca ratingul Transelectrica ar putea fi influentat in mod negativ de asumarea unor investitii suplimentare, adiacente procesului de modernizare, sau de plata de dividende extraordinare ridicate prin contractarea de imprumuturi.

Moody’s si S&P au inceput sa evalueze Transelectrica in 2002, fapt ce a dat posibilitatea companiei de a atrage mai usor credite de la institutiile financiare, au mai precizat acestia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO