ZF 24

Transportatorii Rutieri sustin transferul camioanelor pe calea ferata, la costuri transparente

29.07.2009, 13:25 19

Uniunea Natioanala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) sustine proiectul pilot Ro-La al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, care presupune transportul camioanelor pe calea ferata pe ruta Bucuresti-Arad, dar la costuri transparente si nu considera ca tranferul transportului rutier pe calea ferata reprezinta o solutie pentru dezvoltarea infrastructurii in Romania.

“Sustinem proiectul Ministerului daca acesta se va desfasura in conditii comerciale favorabile. Ma refer la frecventa necesara a trenurilor, la punctualitate si la volumul transportat, precum si la preturi, care trebuie sa fie transparente. Transferul traficului rutier pe calea ferata nu reprezinta insa o solutie pentru dezvoltarea economica a Romaniei, in conditiile in care doar 0,01% din transportatorii rutieri folosesc calea fereata. In continuare vom avea nevoie de drumuri”, a declarat Ion Lixandru, vicepresedintele UNTRR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO