ZF 24

Tranzactia anului in retail: Polonezii de la Enterprise Investors au cumparat Profi pentru 66 milioane euro

18.11.2009, 17:24 124

Enterprise Investors (EI), administratorul fondului deinvestitii Polish Enterprise Fund V, a achizitionat reteaua desupermaketuri Profi Rom Food pentru 66 milioane euro. EI, care aiesit din retail in 2007 prin vanzarea retelei de supermarketuriArtima catre Carrefour pentru 55 milioane euro, va controla 100%din actiunile Profi Rom Food, Albinuta Shops si DT Logistic.Vanzatorul este Duna Waiting Participation. Pentru aceastainvestitie Enterprise Investors a colaborat cu o echipa de manageriexperimentati din domeniul retailului. Tranzactia se va finaliza inurma aprobarii Consiliului Concurentei.

Profi Rom Food are in acest moment aproximativ 60 de magazineoperationale, iar anul trecut a raportat la Ministerul de Finante ocifra de afaceri de 94,5 mil. euro si un profit net de 0,2 mil.euro.

Profi este un brand al grupului franco-belgian Louis Delhaize,care detine in Romania hipermarketurile Cora. Reteaua Profi estedezvoltata la nivel local in sistem de franciza de catre unoperator cu activitati pe mai multe piete europene. In urma cu doiani, operatorul Profi a preluat reteaua de 9 magazine Albinuta dinCapitala de la compania lituaniana Maxima LT, printr-o tranzactiede 7,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO