ZF 24

Tranzacţia anului în România: Fraţii Pavăl, acţionarii Dedeman, cumpără pentru 164 mil. euro clădirile de birouri AFI Park de lângă mallul AFI Cotroceni din Bucureşti, un nou record pe piaţă

Autor: Bogdan Alecu

01.06.2017, 09:26 24904

Dragoş Pavăl, antreprenorul care controlează reţeaua de bricolaj Dedeman, cel mai mare business românesc, a semnat cu israelienii de la Africa Israel acordul pentru achiziţia clădirilor de birouri AFI Park 1-5 de lângă mallul AFI Palace Cotroceni pentru aproape 164 de milioane de euro, în cea mai mare tranzacţie realizată vreodată pe piaţa românească de birouri.

Tranzacţia este împărţită în două, Dedeman preluând pentru început clădirile AFI Park 1, 2 şi 3 contra sumei de 86,5 mil. euro. Vânzarea clădirilor de birouri va genera un cash-flow de 71 de milioane de euro grupului israelian.

Intrarea lui Dragoş Pavăl pe acest sector ar marca apariţia unui nou mare jucător pe piaţa de office, dominată în prin­cipal de companii străine. Aceasta este cea mai mare tranzacţie realizată vreodată pe piaţa românească de birouri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO