ZF 24

Tranzacţie gigant la început de an: Producătorul ochelarilor de soare Ray Ban va fi cumpărat de francezii de la Essilor International pentru 22,8 mld. euro

Tranzacţie gigant la început de an: Producătorul...

Autor: Ştefan Stan

16.01.2017, 09:49 1553

Producătorul francez Essilor International va cumpăra Luxottica Group, producătorul ochelarilor de soare Ray-Ban, pentru aproximativ 22,8 miliarde de euro, combinând cel mai mare producător şi retailer de ochelari din lume, scrie Bloomberg.

Investitorii Luxottica vor primi 0,461 dintr-o acţiune Essilor pentru fiecare acţiune pe care o deţin, potrivit unui anunţ al companiilor italiene şi francize de luni.

Oferta valorează 47,07 euro, cu 5% mai scăzută decât preţul de închidere de vineri a acţiunilor Luxottica, de 49,56 euro.

Leonardo Del Vacchio, fondatorul şi acţionarul majoritar în vârstă de 81 de ani al Luxottica, a acceptat această ofertă, şi va devein CEO şi preşedinte executive al noii companii formate, EssilorLuxottica, care va avea este 15 miliarde de euro venituri anuale.

Del Vecchino va fi cel mai mare actionar individual, compania sa deţinând undeva între 31% şi 38% din noul gigant.

Afacerea va crea un gigant cu o valoare de piaţă care rivalizează cu al doilea  roducător de bunuri de lux, Hermes International. Companiile au anunţat că se aşteaptă la economii de 400-600 de mil de euro. Essilor este cel mai mare producător în industrie, iar Luxottica cel mai mare retailer. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO