ZF 24

Tranzacţie gigant pe piaţa de e-commerce: Proprietarul eMag a vândut grupul polonez Allegro pentru 3,25 mld. dolari

Tranzacţie gigant pe piaţa de e-commerce: Proprietarul...

Autor: Ştefan Stan

17.10.2016, 16:53 65417

Gigantul sud-african Naspers a anunţat vânzarea Allegro Group către fonduri de investiţii conduse de Cinven, Permira şi Mid Europa, într-o tranzacţie de 3,25 miliarde de dolari, în condiţiile în care piaţa poloneză de e-commerce a început să se maturizeze, scrie Wall Street Journal.

Grupul polonez Allegro, care include atât Allegro.pl şi Ceneo.pl, operează un marketplace online pentru peste 20 de milioane de utilizatori înregistraţi, companii şi vânzători privaţi.

Compania vinde peste 850.000 de produse pe zi şi are 1.275 de angajaţi în cinci birouri din Polonia.

Şeful Naspers, Bob van Dijk, a anunţat că compania a investit în Allegro în 2008 şi că ”abilitatea ei de a creşte şi a se adapta la condiţiile de piaţă i-a asigurat succesul, fiind un business care poate performa”.

Afacerea este în prezent sub analiza comisiilor antitrust, urmând să primească avizul.

Naspers, care s-a transformat de la un publisher local la un mamut media, este evaluată la 76,5 miliarde de dolari.

Naspers, un grup cu venituri globale de 12 mld. dolari din media, TV şi comerţ electronic, deţine în România şi procesatorul de plăţi PayU şi site-urile de anunţuri OLX.ro şi Autovit.ro, însă cel mai important business este eMag, care a „înghiţit“ anul trecut şi retailerul de modă Fashion Days. Naspers a intrat în România prin achiziţia autovit.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO