ZF 24

Tranzacţie între doi concurenţi direcţi: Lidl în cursa să cumpere cele două magazine XXL Mega Discount

Tranzacţie între doi concurenţi direcţi: Lidl în...

Autor: Cristina Roşca

27.01.2017, 10:45 164016

Grupul german Lidl activ pe segmentul magazinelor de tip discount se află în pole position pentru achiziţia magazinelor XXL Mega Discount din Sibiu şi Galaţi, potrivit datelor din piaţă. Acestea sunt deţinute de grupul german Rewe, cel de-al doilea jucător de pe segmentul de discount din România. Cei doi retaileri nemţi sunt singurii care activează pe această piaţă.

Magazinele măsoară 2.500 mp suprafaţă de vânzare fiecare. Cumpărătorul însă preia nu doar magazinele, ci şi terenurile pe care acestea sunt construite, astfel că tranzacţia s-ar situa între 5 şi 10 mil. euro, potrivit datelor din piaţă.

Decizia privind această vânzare ar urma să se ia în circa o lună. Pentru cele două magazine au fost depuse circa 20 de oferte, atât de la retaileri alimentari cât şi de cei bricolaj. Mai mult, în cursă s-au înscris şi dezvoltatori imobiliari. Criteriul în procesul de vânzare este cel mai bun preţ.

Magazinele XXL Mega Discount au fost închise la finalul lui 2016, şase urmând a fi transformate în Penny Market, cel mai important brand al Rewe în România, celelalte două fiind vândute. Decizia închiderii s-a luat după ce magazinele au avut rezultate sub aşteptări. Nemţii au mai încercat anterior o vânzare însă nu s-au înţeles la preţ cu ofertanţii aşa că au mai aşteptat o perioadă până să ia decizia remodelării şi vânzării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO