ZF 24

Tranzacţie pe piaţa de advertising. Publicis Groupe a cumpărat Zenith România

Tranzacţie pe piaţa de advertising. Publicis Groupe a...

Autor: Cristina Roşca

12.09.2013, 11:02 684

Grupul de comunicare Publicis Groupe, unul dintre cele mai mari din lume, a achiziţionat agenţia de media Zenith România, una dintre cele mai importante de pe piaţa locală. Astfel reţeaua ZenithOptimedia, parte a grupului francez, va prelua pachetul majoritar de acţiuni al Zenith România care până acum a fost o agenţie afiliată reţelei.

Zenith România, o agenţie cu 50 de angajaţi lansată în 2000, oferă servicii precum media buying, media planning, strategie de comunicare, servicii de comunicare digital, cercetare şi evaluare a ROI. În portofoliul său de clienţi se află Carrefour, Reckitt Benckiser, L’Oreal, Nestle, ING Group şi Mercedes-Benz.

“Am fost reprezentanţii ZenithOptimedia în România timp de un deceniu. Îmbrăţişăm spiritul şi cultura; suntem Agenţia ROI (The ROI Agency) pentru clienţii noştri; munca noastră este susţinută de procesele, aplicaţiile şi metodele ZenithOptimedia; şi noi beneficiem de datele, sistemele şi trainingurile reţelei. Aceasta este ultima fază a procesului de integrare a agenţiei în reţeaua globală şi sunt încântată că sunt parte din acest proces. Această achiziţie este dovada creşterii şi a rezultatelor remarcabile ale operaţiunilor locale ale Zenith şi este o dovadă în plus a angajamentului Publicis Groupe pe piaţa locală”, spune Maria Tudor, managing director al Zenith România.

La rândul său, Radu Florescu, CEO-ul grupului de comunicare Centrade, care a vândut Zenith România către Publicis spune “După mai mult de un deceniu în care am construit Zenith împreună cu Maria Tudor suntem fericiţi să ne alăturăm Publicis pentru a merge mai departe în anii care vor urma şi care se arată promiţători.” Florescu va rămâne în boardul Zenith România.

Compania Zenith Media Communications, care administrează Zenith România, a terminat anul trecut cu afaceri de 175,6 mil. lei, de circa trei ori mai mari decât în anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO