ZF 24

Tranzacţie surpriză: Grupul Alexandrion cumpără operaţiunile Halewood în România în prima tranzacţie de pe piaţa locală de vin. Alexandrion confirmă achiziţia

Tranzacţie surpriză: Grupul Alexandrion cumpără...

Autor: Cristina Roşca, Mădălina Dediu Panaete

23.03.2018, 11:36 13063

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a preluat operaţiunile din România ale Halewood, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de vin, potrivit surselor ZF din piaţă. Vânzătorul este grupul britanic Halewood, care a luat decizia vânzării pentru a se concentra pe portofoliul de băuturi spirtoase, conform datelor existente. Tranzacţia aşteaptă aprobarea Concurenţei.
Astfel, Alexandrion preia producţia şi distribuţia de vinuri, pe când Halewood rămâne cu distribuţia şi importul de spirtoase. grupul Alexandrion confirmă achiziţia.

“Alexandrion Group va deveni prin această achiziţie unul dintre cei mai puternici şi mai competitivi jucători de pe piaţa din România. Suntem o companie cu tradiţie, care investeşte în România şi acordă maximă atenţie necesităţilor şi cerinţelor consumatorilor săi. Suntem foarte selectivi cu afacerile pe care le includem în portofoliul nostru şi avem încredere că această decizie va fi pe placul consumatorilor noştri”, a declarat  Nawaf Salameh, CEO Alexandrion Group.

Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a început anul trecut să îşi dezvolte portofoliul şi să producă whisky single malt, devenind astfel prima companie de pe plan local care produce un astfel de whisky. Primele produse vor ajunge pe piaţă peste aproximativ trei ani, după ce procesul de maturare va fi finalizat. Alexandrion Group este deja prezent pe piaţa de whisky cu brandurile importate Glenfiddich şi Grant’s.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO