ZF 24

Trei blocuri noi de apartamente vor fi livrate în Bucureşti în decembrie

Trei blocuri noi de apartamente vor fi livrate în...

Autor: Cristina Cuncea

06.11.2014, 18:56 905

Compania Impact Developer&Contractor, controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, lansează a doua fază a ansamblului rezidenţial Greenfield din Băneasa, care cuprinde nouă blocuri cu 252 de apartamente, investiţie de 14 milioane euro, primele trei blocuri urmând să fie inaugurate în decembrie.

Lucrările au început în urmă cu cinci luni, iar complexul, denumit Cartierul Salcâmilor, va cuprinde apartamente cu 2, 3 şi 4 camere cu suprafeţe între 65 şi 120 metri pătraţi. Următoarele şase blocuri vor fi date în folosinţă în luna februarie a anului viitor, iar compania se aşteaptă să vândă toate apartamentele până la mijlocului anului viitor.

"În trei săptămâni avem deja rezervate 23% din cele 252 de locuinţe. Preţurile locuinţelor sunt de 785 de euro/metru pătrat, iar pentru primele 100 de apartamente achiziţionate se acordă o reducere de 100 de euro/metru pătrat. Preţurile sunt de 51.000 de euro fără TVA la apartamente cu două camere şi ajung la 86.000 de euro la locuinţele cu patru camere", a declarat, într-o conferinţă de presă, Lucian Mateescu, directorul executiv al Impact.

De asemenea, un loc de parcare costă 4.000 de euro.

Mateescu a menţionat că programul "Prima Casă" este foarte important pentru dezvoltatorii de locuinţe, iar pentru a ajuta clienţii care vor să acceseze credite bancare pentru achiziţia de apartamente în complex compania a creat o subsidiară, Actual Invest, care se va ocupa de aceste probleme.

Cele nouă blocuri completează ansamblul Greenfield, alături de alte cinci cartiere deja existente. Ansamblul se întinde pe 60 de hectare, din care până acum au fost folosite 16%.

Totodată, compania are în plan o nouă dezvoltare a complexului, prin construirea în 2015 a altor nouă blocuri cu 280 de apartamente.

Prima fază a proiectului Greenfield, de 680 de apartamente, a fost dezvoltată în perioada 2006-2008 şi vândută în proporţie de 96%, în complex locuind în prezent 1.500 de persoane.

"În total, în complex vrem să dezvoltăm 6.000 de locuinţe în următorii 7 ani-8 ani. Investiţia totală, inclusiv pentru infrastructură şi terenul, evaluat la 80 de euro/metru pătrat, se ridică la circa 200 de milioane de euro", a precizat Mateescu.

El a arăta că în următoarele 18 luni este planificată începerea dezvoltării unui centru comunitar, de 9.600 metri pătraţi, pentru o grădiniţă, supermarket, servicii de telefonie mobilă, sală de sport, centru SPA, sală de conferinţe. În prezent, proiectul este în stadiul de obţinere a PUZ-ului.

Impact mai deţine terenuri în Bucureşti, unul în Prelungirea Ghencea, de 26.500 de metri pătraţi, şi unul pe Barbu Văcărescu, cumpărat recent, în Oradea (40.000 metri pătraţi), Constanţa (80.000 metri pătraţi) şi Piteşti (10.000 de metri pătraţi).

"Pentru terenul din Barbu Văcărescu pentru care am plătit cash 10 milioane de euro, cel mai probabil că ne trebuie 12 luni de acum înainte pentru a pregăti proiectul. Vrem să construim 1.300 de locuinţe, respectiv 100.000 de metri pătraţi. Vrem să lichidizăm celelalte terenuri. Negociem deja cu un dezvoltator vânzarea terenului şi proiectului pe care îl avem deja pe terenul din Prelungirea Ghecea, evaluat la 15 milioane de euro, în timp ce terenul din Oradea este evaluat la 8 milioane de euro, cel din Constanţa la 8,5 milioane de euro, iar cel din Piteşti la circa 850.000 de euro", a apreciat Mateescu.

Reprezentanţii dezvoltatorului au arătat că strategia este de a se concentra pe proiectul Greenfield şi pe zone centrale din Bucureşti şi mai puţin pe cele periferice şi din afara Capitalei.

"Intenţia este de face din Impact un lider de piaţă pe domeniul rezidenţial din Bucureşti şi ulterior vom lua în considerare şi alte segmente, comercial, birouri, direcţii de dezvoltare care să-i permită companiei să-şi atingă potenţialul", a declarat Gheorghe Iaciu.

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie a anului trecut, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat.

În prezent, Gheorghe Iaciu deţine 49,04% din acţiuni şi Adrian Andrici 16,35%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO