ZF 24

Turcia intra in atentia CE dupa amenda de 2,5 miliarde dolari impusa grupului Dogan

10.09.2009, 17:43 18

Comisia Europeana (CE) considera ca amenda de 2,5 miliarde dedolari impusa de statul turc grupului media Dogan ar putea afectaurmatorul raport anual privind progresele Turciei in procesul deaderare la Uniunea Europeana (UE), a declarat un purtator de cuvantal CE, citat de Reuters.

Decizia de a impune o astfel de amenda este "ingrijoratoare", aafirmat oficialul european.

"Cand sanctiunea este de o asemenea magnitudine incat amenintaexistenta unui intreg grup de presa este in joc libertatea presei.Comisia va transmite aceste preocupari autoritatilor turce si vatine cont de aceste ultime evolutii in urmatorul raport privindprogresele (Turciei - n.r.), care va fi adoptat la 14 octombrie.Comisia este foarte ingrijorata", a adaugat reprezentantul CE.

Ministerul de Finante din Turcia a amendat grupul media DoganYayin cu 3,76 miliarde de lire turcesti (2,5 miliarde de dolari) lainceputul saptamanii, pentru neplata unor taxe. Amenda este cea maimare penalitate impusa unei companii in istoria Turciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO