ZF 24

Turiştii care vor veni în acest an la festivalurile de muzică şi film organizate în România vor lăsa în oraşele-gazdă circa 170 milioane euro

Turiştii care vor veni în acest an la festivalurile de...

Autor: Simona Tatu

13.07.2017, 13:45 117

Turiştii care vor veni în acest an la festivalurile de muzică şi film organizate în România vor lăsa în oraşele-gazdă circa 170 milioane euro, potrivit calculelor ZF.

”În România festivalurile de muzică şi film au o anvergură internaţională şi aduc atât turişti străini, cât şi români. Se estimează că aceste festivaluri strâng peste un milion de participanţi, dintre aceştia jumătate sunt turişti care vin să petreacă în localitatea gazdă“, a spus Călin Ile, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din România (FIHR).

Printre cele mai cunoscute evenimente care se organizează în România se numără Festivalul de film de la Cluj, festivalul de teatru de la Sibiu, festivalul George Enescu, Untold, Electric Castle, Summer Well şi, începând cu acest an, Neversea şi TimeShift.

În Bucureşti, cazarea pentru un sejur de 3 zile pentru două persoane poate costa de la 500 de lei pâna la 4.500 de lei, conform datelor de pe booking.com. În ceea ce priveşte oraşul Cluj, locul unde se organizează majoritatea evenimentelor de acest tip, cazarea pentru două persoane variază de la 400 de lei la 4.000 de lei. La o medie de 1.500 de lei per sejur de două persoane, la care se adaugă o sumă similară pentru masă şi transport, turiştii, fie ei români sau străini, vor lăsa în ţară 750 mil. lei (170 mil. euro), potrivit calculelor ZF.

Startul evenimentelor cultural-artistice a fost dat de Festivalul de Film TIFF de la Cluj, la care au participat 120.000 de persoane, şi se va încheia în septembrie cu festivalul de muzică clasică George Enescu, care va avea loc între 2 şi 24 septembrie în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO