ZF 24

Udrea ii da lui Vantu 200.000 de euro fara licitatie, ca sa dea la TV emisiunea "Realitatea all-inclusive"

16.07.2009, 21:26 14

Dupa ce, recent, Basescu a avut mai multe iesiri critice la adresa "mogulilor" trusturilor media, luandu-i in vizor in special pe Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu, Ministerul Turismului, patronat de Elena Udrea, a anuntat ca a semnat un contract pentru trei luni cu Realitatea TV, potrivit caruia, ministerul este coproducator al emisiunii "Realitatea All-inclusive", scrie Gandul. Intrebata daca a existat sau nu o licitatie, Udrea a pasat intrebarea colegului de la Achizitii, acesta argumentand ca emisiunea era "singurul format care ni s-a potrivit" si nu a vrut sa precizeze pe ce perioada a fost incheiat. Acest demers a fost facut in conditiile in care si alte televiziuni au emisiuni cu tema turistica, o parte dintre ele, promovand destinatii externe, in defavoarea celor interne. In schimb, la cererea adresata institutiilor media de catre MT de a difuza in mod gratuit spoturi ale campaniei "Turist in Romania", Pro TV a fost singurul care a raspuns apelului lui Udrea.

De asemenea, un mesaj similar a fost transmis si companiilor de publicitate outdoor, zece firme raspunzand apelului, dintre care doar doua au fost selectate, deoarece ofera in mod gratuit producerea afiselor. Afisele de promovare se vor regasi in aproximativ 500 de locuri in toata tara, inclusiv in aeroportul Otopeni. Aflati pe www.gandul.infope ce a cheltuit banii Ministerul Turismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO