ZF 24

UE ajuta tarile candidate sa isi imbunatateasca procesul de supraveghere macro si micro prudentiala

19.01.2010, 16:13 22

Banca Centrala Europeana a anuntat ca a ajuns la un acord cuComisia Europeana pentru a implementa un program de asistentatehnica pentru statele ce ar putea adera la Uniunea Europeana,scrie Bloomberg.

"Scopul acestui program va si acela de a inaspri supraveghereamacro si micro-prudentiala in Turcia si in statele din zonaBalcanilor de Vest", a anuntat BCE cu sediul la Frankfurt.Programul, finantat de UE, va dura 2 ani si va costa 2,65 mil.euro, conform bancii.

BCE, impreuna cu bancile centrale ale statelor din zona euro, vaorganiza seminarii pentru bancile centrale si autoritatileinsarcinate cu supravegherea situatiei in Croatia, Fosta RepublicaIugoslava a Macedoniei, Albania, Bosnia si Herzegovina, Muntenegru,Turcia, Serbia si Kosovo.

"Stabilitatea sistemului bancar in aceste state este cel maiimportant factor pentru obtinerea unei cresteri economicesustenabile", a spus Olli Rehn, Comisar European pentruextindere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO