ZF 24

Un antreprenor care a învăţat business în Germania şi-a deschis o gelaterie la Bucureşti

Cremeria Emilia este adusă pe piaţa locală în sistem de franciză şi a necesitat o investiţie iniţială de peste 200.000 de euro, potrivit datelor comunicate de oficialii gelateriei din centrul vechi al Bucureştiului

Cremeria Emilia este adusă pe piaţa locală în sistem de franciză şi a necesitat o investiţie iniţială de peste 200.000 de euro, potrivit datelor comunicate de oficialii gelateriei din centrul vechi al Bucureştiului

Autor: Maria Tufan

18.07.2015, 14:00 8065
Alexandru Sautner (46 de ani), un om de afaceri român care şi-a petrecut aproape jumătate din viaţă în Germania, a re­venit în ţară în 2012 şi s-a im­pli­cat în bu­si­nessul auto­h­ton, des­chi­zând o gelaterie în inima Bu­cu­reş­tiului. El este implicat în acest bu­siness alături de soţia sa şi de un partener neamţ.
 
Cremeria Emilia, gelateria din centrul vechi al Bucureştiului deschisă de omul de afaceri la începutul lunii martie, a depăşit după doar patru luni de funcţionare o cifră de afaceri de 1 mi­lion de lei (225.000 euro), potrivit lui. Îm­pre­ună cu asociatul neamţ, Sautner a in­vestit peste 200.000 euro într-un con­cept italienesc adus în franciză în Ro­mânia şi adaptat la piaţa locală. Până la sfâr­şitul anului antreprenorul plă­nu­ieşte deschiderea unui nou punct de lucru în nordul capitalei, o zonă popu­lată de persoanele cu venituri peste medie. El se uită astfel către zonele Herăstrău şi Floreasca, dar şi către mallul Băneasa Shopping City, unul din­tre cele mai importante centre co­merciale din Ro­mânia după vânzări.
 
Zonele Herăstrău şi Floreasca au devenit în ultimii ani un „magnet“ pentru investitorii HoReCa, pro­prietarii de restaurante şi cafenele mergând aici atât după corporatiştii din zonă, dar şi după locuitorii din cartie­rele aflate în nordul Bucureştiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO