Un start-up pe zi

Un antreprenor care a învăţat business în Germania şi-a deschis o gelaterie la Bucureşti

18 iul 2015 Autor: Maria Tufan

Cremeria Emilia este adusă pe piaţa locală în sistem de franciză şi a necesitat o investiţie iniţială de peste 200.000 de euro, potrivit datelor comunicate de oficialii gelateriei din centrul vechi al Bucureştiului

Alexandru Sautner (46 de ani), un om de afaceri român care şi-a petrecut aproape jumătate din viaţă în Germania, a re­venit în ţară în 2012 şi s-a im­pli­cat în bu­si­nessul auto­h­ton, des­chi­zând o gelaterie în inima Bu­cu­reş­tiului. El este implicat în acest bu­siness alături de soţia sa şi de un partener neamţ.
 
Cremeria Emilia, gelateria din centrul vechi al Bucureştiului deschisă de omul de afaceri la începutul lunii martie, a depăşit după doar patru luni de funcţionare o cifră de afaceri de 1 mi­lion de lei (225.000 euro), potrivit lui. Îm­pre­ună cu asociatul neamţ, Sautner a in­vestit peste 200.000 euro într-un con­cept italienesc adus în franciză în Ro­mânia şi adaptat la piaţa locală. Până la sfâr­şitul anului antreprenorul plă­nu­ieşte deschiderea unui nou punct de lucru în nordul capitalei, o zonă popu­lată de persoanele cu venituri peste medie. El se uită astfel către zonele Herăstrău şi Floreasca, dar şi către mallul Băneasa Shopping City, unul din­tre cele mai importante centre co­merciale din Ro­mânia după vânzări.
 
Zonele Herăstrău şi Floreasca au devenit în ultimii ani un „magnet“ pentru investitorii HoReCa, pro­prietarii de restaurante şi cafenele mergând aici atât după corporatiştii din zonă, dar şi după locuitorii din cartie­rele aflate în nordul Bucureştiului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2015

 
Cuvinte cheie:
gelaterie
, germania
, deschidere
, antreprenori
, business
, neamt
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide