ZF 24

Un avocat cere desfiinţarea ANRP pentru a opri mafia retrocedărilor

Un avocat cere desfiinţarea ANRP pentru a opri mafia...

Autor: Roxana Pricop

03.07.2013, 21:56 1145

Desfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Pro­prietăţilor şi atacarea în instanţă a des­păgubirilor primite de cesionari sunt măsurile prin care statul poate opri mafia retrocedărilor, susţine avocatul Gheorghe Piperea.

ZF a scris că Autoritatea pentru Resti­tu­i­rea Proprietăţilor a emis săp­tămâna trecută un titlu de des­­păgubire în valoare re­cord de 297,6 mil. lei pen­­tru o per­soană care a cum­părat un do­sar de re­tro­cedare. Po­tri­vit infor­ma­ţiilor din pre­să, be­­ne­fi­ciarul ar fi Vasile Geam­bazi, unul din­tre ne­po­ţii lui Gigi Becali. În ultimii ani, circa 1.000 de ce­sio­nari au încasat despăgu­biri de 1,5 mld.euro, în timp ce mii de foşti proprietari cu dosare depuse la ANRP încă din 2007 nu au pri­mit despăgubiri.

„Dacă aş fi decident, aş lua două măsuri în această privinţă. În primul rând aş desfiinţa ANRP. În al doilea rând, aş lua la analizat cesiunile de drepturi litigioase, aş externaliza activi­ta­tea de avocatură a ANRP şi le-aş cere avocaţilor pe care i-aş selec­ta să atace cu acţiune în nulitate absolută aceste cesiuni, pentru că ele nu sunt aşa cum spun toate autorităţile, legale în sine. Un contract poate fi legal la modul aparent însă de regulă aceste contracte de cesiuni de drepturi litigioase ascund nişte fraude“, a spus Piperea la emsiuniea ZF Live de ieri.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO