ZF 24

Un boiler de la ultimul etaj al clădirii de birouri AFI Park 2 a explodat azi-noapte. În imobil lucrau 400-500 de angajaţi ai firmei Electronic Arts

Un boiler de la ultimul etaj al clădirii de birouri AFI...

Autor: Cristi Moga

13.05.2014, 10:58 4730

Un boiler de la ultimul etaj al clădirii de birouri AFI Park 2 de lângă mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti a explodat la miezul nopţii de luni spre marţi, determinând evacuarea celor 400-500 de angajaţi ai producătorului de jocuri Electronic Arts care lucrau în cadrul imobilului.

Clădirea cu o suprafaţă închiriabilă de circa 11.000 de metri pătraţi a fost închiriată integral de Electronic Arts, firmă care a început de circa o lună să îşi mute angajaţii în imobil. În prezent activitatea în clădire a fost oprită, iar la faţa locului se fac cercetări.

“A fost o defecţiune la boilerul de la ultimul etaj al clădirii, iar la miezul nopţii s-a produs o explozie. Cei 400 – 500 de angajaţi care lucrau la acel moment în clădire au fost evacuaţi fără probleme, iar spaţiile de lucru nu au fost afectate. Sunt o serie de pagube în camera boilerului şi s-a spart un geam de la primul nivel, dar după prânz sperăm să reluăm activitatea în clădire”, a declarat David Hay, CEO al AFI Europe România, compania în portofoliul căreia se află imobilul.

AFI are în construcţie alte trei clădiri de birouri în jurul mallului de la Cotroceni, un imobil urmând a fi dat în folosinţă până la sfârşitul acestui an, în timp ce livrarea clădirilor patru şi cinci de pe bulevardul Timişoara este aşteptată pentru sfârşitul anului viitor.

Ce spun chiriaşii despre această situaţie? “Ce pot să spună? Câteodată astfel de probleme pot apărea, dar cred că înţeleg situaţia”, a mai spus David Hay.

Poziţia oficială a reprezentanţilor Afi Europe

David Hay:

"Ulterior incidentului care a avut loc luni, în jurul miezului nopţii, la clădirea de birouri AFI Park 2, echipaje de pompieri şi poliţie au fost chemate la faţa locului. Deşi investigaţiile sunt încă în desfăşurare pentru stabilirea cauzei exacte a incidentului, s-a stabilit faptul că AFI Park 2 este absolut sigură. Au fost produse daune în camera tehnică situată pe acoperiş, iar câteva uşi de la una dintre scări au fost afectate.

În niciun moment nu s-au înregistrat deteriorări ale spaţiului de lucru şi suntem foarte bucuroşi că nimeni nu a fost rănit. Toţi cei din clădire au fost permanent în siguranţă.

AFI Europe Romania se va concentra să remedieze toate daunele şi să pună clădirea în funcţiune în cel mai scurt timp. Acordăm o atenţie specială tuturor proiectelor noastre şi mai ales chiriaşilor noştri şi ne vom asigura că vom preveni astfel de situaţii în viitor.

Le cerem scuze pentru disconfortul creat celor care locuiesc în zonă şi chiriaşilor noştri."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO