ZF 24

Un celebru antrenor de fotbal are pe mână o companie bursieră care valorează 7 milioane de lei

Florin Halagian este considerat creatorul celebrei echipe a Stelei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Mediafax Foto

Florin Halagian este considerat creatorul celebrei echipe a Stelei care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986. Mediafax Foto

Autor: Cristian Hostiuc

15.04.2015, 00:04 21742

Florin Halagian, unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori din fotbal, şi-a consolidat poziţia de acţionar la Auto Center Bucureşti, companie listată pe piaţa bursieră, prin cum­părarea unui pachet suplimentar de 10% din acţiuni de la Ion Predescu, pentru o sumă de 0,745 milioane lei, ceea ce evaluează toată compania la 7,32 milioane de lei.

Halagian i-a plătit lui Predescu 0,89 lei pentru o acţiune, în timp ce pe piaţă acţiunile se tranzacţionau ieri între 0,4 şi 0,45 lei/acţiune. Fostul antrenor deţi­nea deja 70% din acţiuni, Ion Predescu avea 10%, iar alţi acţionari controlau 19,4% din capital.

Auto Center Bucureşti este o companie care figurează în obiectul de activitate cu întreţinerea şi reparaţia autovehiculelor, dar în realitate veniturile vin numai din închirierea spaţiului, care se situează pe bulevardul Iuliu Maniu. acesta fiind şi principalul activ al companiei.

În 2013, veniturile din chirii au fost de 0,906 milioane lei, faţă de 2,2 milioane lei în anul 2009. La adunarea generală a acţionarilor din 2014, conform procesului-verbal, acţionarii mi­noritari s-au arătat nemulţumiţi de veniturile companiei, cerând tragerea la răspundere a administratorilor.

Halagian, care are peste 70 de ani acum, a câştigat cu FC Argeş un titlu de campion naţional şi este considerat creatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti care a luat în 1986 Cupa Campionilor Europeni. El a fost unul dintre cei mai scumpi antrenori locali, dar după Revoluţie a antrenat numai echipe care încercau să se salveze de la retrogradare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO