ZF 24

Un cuplu din Marea Britanie şi-a construit o casă ecologică cu 15.000 de lire sterline. Galerie FOTO

Cum arată casa ecologică din Marea Britanie

Cum arată casa ecologică din Marea Britanie

Autor: Octavian Calei

30.03.2013, 21:48 5115

Un tânăr cuplu din Marea Britanie, care trăia anterior într-o rulotă, şi-a construit o casă ecologică cu o înfăţişare demnă de adaptarea filmată a romanului lui Tolkien, "The Hobbit", cu mai puţin de 15.000 de lire sterline (17.500 euro), scrie Daily Mail.

Charlie Hague şi Megan Williams au construit casa pe un teren deţinut de tatăl lui Charlie în Glandwr, Pembrokeshire, terminând-o cu câteva săptămâni înainte de naşterea primului lor copil.

În interiorul casei predomină lemnul, pereţii sunt făcuţi din baloturi de paie iar acoperişul din iarbă. Structura locuinţei este realizată din trunchiuri de copaci. Costul total al casei s-a ridicat la 15.000 de lire sterline (17.500 de euro). Charlie este sculptor, el procurându-şi materia primă pentru construcţie de pe proprietatea sa. Locuinţa are un salon de recepţie cu bucătărie şi sufragerie, un dormitor, baie şi o cămară.

Problema este că cei doi au construit casa fără autorizaţii, iar acum autorităţile ameninţă cu demolarea, considerând locuinţa dăunătoare pentru "caracterul rural al localităţii". Cuplul a început o campanie online prin care încearcă să împiedice demolarea casei. Întrebaţi de ce au construit fără autorizaţie, ei au răspuns că "locuinţa se află la baza văii unde nimeni nu o poate vedea şi nu face rău nimănui, fiind construită în mare parte din materiale naturale". Ei au mai spus că nu îşi permiteau să cumpere sau să închirieze o casă în zonă. În plus, o casă ecologică apărută fără plan de construcţie este altceva în comparaţie cu nişte blocuri de apartamente sau un abator construite fără autorizaţie, au adăugat cei doi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO