ZF 24

Un director al Băncii Transilvania a vândut 380.000 de acţiuni

Un director al Băncii Transilvania a vândut 380.000 de...

Autor: Roxana Pricop

20.08.2014, 00:00 1112

Tiberiu Moisă, directorul executiv al departamentului clienţi corporativi şi IMM-uri al Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), a vândut în ultimele trei şedinţe de tranzacţionare un pachet de 380.000 de acţiuni la bancă pe care a încasat peste 680.000 de lei (preţ mediu de 1,791 lei/titlu). El a primit acţiunile TLV în urma programelor de fidelizare derulate de bancă în ultimii ani. Banca Transilvania a răscumpărat pachete semnificative de acţiuni proprii de pe bursă începând din 2011, pe care le-a distribuit gratuit managerilor şi salariaţilor. Pe 11 august, banca a început un nou program de răscumpărări prin care vizează achiziţia a două milioane de acţiuni proprii. Achiziţiile se vor face la un preţ cuprins între preţul din piaţă şi un preţ maxim de 2,5 lei/titlu.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

La ultimul preţ din piaţă, pachetul de două milioane de acţiuni ar valora 3,56 milioane de lei. Pachetul de două milioane de acţiuni răscumpărate va fi folosit pentru fidelizarea angajaţilor şi directorilor băncii şi face parte din programul de răscumpărare în valoare de 17 milioane de acţiuni aprobat de acţionarii băncii în luna aprilie. Acţiunile TLV se tranzacţionează la un preţ de 1,78 lei/titlu, referinţă la care capitalizarea bursieră a băncii este de 4,58 miliarde de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO