ZF 24

​Un director al fondului de investiţii Advent a fost ales în consiliul de administraţie al Nuclearelectrica

​Un director al fondului de investiţii Advent a fost...

Autor: Andrei Chirileasa

24.12.2013, 10:09 425
Sebastian Tcaciuc, director ar fondului american de investiţii Advent International, unul dintre cei mai mari investitori de private equity din România, a fost ales membru în consiliul de administraţie al producătorului de energie electrică Nuclearelectrica.

Ca director al Advent, Tcaciuc a fost implicat în tranzacţii importante precum preluarea Ceramica Iaşi, a producătorului de medicamente Labormed şi a Centrului Medical Unirea (CMU). El a fost ales în acest an şi în consiliul de administraţie al CFR.

La Nuclearelectrica, Tcaciuc a fost propus de Fondul Proprietatea, care deţine 9,7% din companie. El îl înlocuieşte în CA pe Dragoş Paul Popescu, potrivit unui raport transmis bursei de la Bucureşti.

Acţionarii Nuclearelectrica au ales membrii CA prin metoda votului cumulativ, la propunerea Fondului Proprietatea. Ceilalţi membri ai CA şi-au păstrat însă mandatele. Este vorba despre Alexandru Săndulescu, preşedintele CA, Daniela Lulache, directorul general, Ionel Bucur, şedul centralei de la Cernavodă, Alexandru Alexe, Carmen Radu şi Dan Popescu, toţi susţinuţi de Ministerul Economiei (Departamentul pentru Energie), care deţine 81,27% din acţiunile companiei.

Nuclearelectrica este compania care operează centrala nuclearelectrică de la Cernavodă şi produce 18-20% din energia electrică utilizată în România. Compania a raportat în primele nouă luni ale anului afaceri de 1,42 mld. lei, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 331 mil. lei.

Nuclearelectrica s-a listat la bursă în urma unei oferte publice iniţiale (IPO) derulată în luna septembrie, prin care compania a strâns 63 mil. euro pentru 10% din acţiuni. Compania are în prezent o capitalizare de 3,18 mld. lei (711 mil. euro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO