ZF 24

Un fond administrat de Horia Manda a luat pachetul majoritar de acţiuni al Star Storage

 Un fond administrat de Horia Manda a luat pachetul...

Autor: Ioana David

25.02.2014, 11:37 1815

Axxess Capital, managerul de investiţii al fondului Emerging Europe Accession Fund (EEAF), a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al Star Storage SA, furnizor român soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente).

“Investiţia Emerging Europe Accession Fund în Star Storage are ca scop accelerarea dezvoltării afacerilor companiei. Noi credem în perspectivele pe termen lung pentru serviciile şi soluţiile de management al informaţiilor şi ne aşteptăm la o creştere de două cifre a pieţei în următorii ani. În acelaşi timp, suntem nerăbdători să lucrăm direct cu fondatorul companiei şi capabila echipă de management pentru a dezvolta în continuare compania (...)”, a spus  Horia Manda, managing partner al Axxess Capital. 

Compania Star Storage a fost înfiinţată de către Cătălin Păunescu în anul 2000 iar în ultimii trei ani a realizat investiţii precum Centrul de Date Tier-3, un Centru de conversie a documentelor şi arhivare electronică şi un Centru pentru producerea de documente. Pe parcursul ultimilor doi ani, compania a început să îşi extindă prezenţa pe plan internaţional. Serviciile sale cloud sunt furnizate direct sub brandul StarVault şi prin intermediul partenerilor strategici.

Prin această tranzacţie s-a făcut o injecţie de capital de 5 milioane euro, prin care se urmăreşte creşterea capacităţilor de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atât aplicaţii, cât şi servicii de infrastructură, îmbunătăţirea operaţiunilor şi adoptarea de noi segmente de piaţă şi zone geografice, extinderea IP si activelor sale în tehnologii emergente. Star Storage are venituri anuale de peste 20 mil. euro şi peste 400 de angajaţi.

Preluarea Star Storage este a treia tranzacţie pe care fondurile administrate de Horia Manda le realizează în ultima jumătate de an, după preluarea Deutek şi a Nextebank.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO