ZF 24

Un fond canadian a plătit 9,6 milioane de dolari pe două parcuri solare în România

Un fond canadian a plătit 9,6 milioane de dolari pe...

Autor: Anca Dumitrescu

10.06.2015, 12:26 1111

Vehiculul canadian de investiţii Transeastern Power Trust a convenit achiziţia a două parcuri de energie solară în România, de la RG Renovatio Group, pentru aproximativ 9,6 milioane de euro, excluzând datoriile.

O parte din preţul achiziţiei va fi plătit prin emiterea de unităţi ale trustului (Trust Units) la valoarea de 1 dolar. Totodată, trustul va obţine, prin intermediul subsidiarelor sale, o parte din finanţarea necesară achiziţiei, de la UniCredit Leasing Corporation IFN.

"Trustul a încheiat acorduri angajante de achiziţie a două parcuri fotovoltaice de producţie de energie solară în România, de la RG Renovatio Group Limited", se arată într-un comunicat al Transeastern Power Trust.

Acordurile de achiziţii includ şi alţi termeni standard şi condiţii pentru finalizarea tranzacţiilor.

Parcurile solare sunt operaţionale de peste doi ani şi au capacitate totală de peste 16 kWp (1 kilowatt peak reprezintă energia nominală obţinută de un modul solar, n.r.)

Transeastern a mai anunţat că a finalizat prima tranşă a unui plasament privat anunţat anterior, prin care a emis certificate în valoare de peste 5,4 milioane de dolari.

În vederea plasamentului, Transeastern a încheiat acorduri cu Sprott Global Resources Investments, Palisade Capital şi Canaccord Genuity, precum şi cu Jacob Securities.

Transeastern a emis 5,41 milioane certificate, la preţul de 1 dolar pe unitate. Fiecare certificat poate fi transformat într-o unitate a trustului şi o opţiune de achiziţie a unităţilor trustului, pe o perioadă de 36 de luni de la data emiterii, la preţul de 1 dolar pe unitate.

"Suntem mulţumiţi că am realizat acordurile de achiziţie şi prima tranşă a ofertei noastre de acţiuni. Aşteptăm să finalizăm achiziţiile şi finanţarea în următoarele câteva săptămâni", a declarat Colter Eadie, directorul general al Transeastern.

Transeastern Power Trust, prin intermediul subsidiarelor din Canada, Olanda şi România, a fost format pentru achiziţii de active în domeniul energiei regenerabile în România, alte state europene şi din afara Europei, care să asigure un flux de numerar constant şi rentabilitatea investiţiilor.

În iunie 2014, Transeastern a cumpărat în România 11 mici hidrocentrale, cu o capacitate instalată de 5,1 MW, din cadrul proiectelor Rott, Zagra şi Suha, unul dintre vânzători fiind Romenergo, contractor general în domeniul energiei. Unul dintre membrii board-ului Transeastern Power Trust este Petru Lificiu, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

RG Renovatio Group a fost înfiinţat în 2005 şi desfăşoară operaţiuni în domeniul energiei regenerabile, deţinând active de energie eoliană cu o capacitate de aproape 350 de MW şi parcuri fotovoltaice cu o capacitate de circa 20 MW, la Singureni (Giurgiu), Scorniceşti (Olt), Corabia (Olt) şi Izvoru (Giurgiu).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO