ZF 24

Un fond de investiţii al Băncii Transilvania vrea să preia integral Sinteza Oradea

Un fond de investiţii al Băncii Transilvania vrea să...

Autor: Roxana Rosu

11.07.2016, 10:52 978

Un fond închis de investiţii al BT Asset Management va lansa o ofertă publică de preluare integrală a Sinteza SA Oradea, tranzacţia vizând un pachet de 48% din capitalul societăţii, la preţul de 7,3 milioane lei.

Oferta se va derula în perioada 14 iulie-3 august, intermediarul fiind BT Capital Partners Cluj Napoca, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Fondul BT Invest 1 a achiziţionat pe 25 mai un pachet de 51,8% din capitalul Sinteza de la Chempark Invest SRL, firmă deţinută de omul de afaceri orădean Tibor Tincău.  El a vândut 34,3 milioane de acţiuni STZ pentru circa 7,9 mil. lei .

Producătorul de solvenţi chimici a încheiat 2015 cu afaceri de 29 milioane de lei, exporturile generând 80% din venit. Sinteza îşi vinde produsele în Eu­ropa, Turcia, Rusia, America de Sud, Africa şi Asia, iar principalii clienţi ai societăţii sunt producătorul sloven de vopsele Helios, compania petrochimică Pen­pet (Germania), Stanchem (Polo­nia), Globe Chemical (Germania) şi Tricon Energy (Turcia).

Cele şase alimente pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ

Reportaj din "Nisa cea frumoasă" sau cum a devenit un mic oraş de coastă destinaţia de relaxare a bogaţilor lumii? Galerie Foto

Anul trecut societatea a finalizat o investiţie de 4 milioane de euro în modernizarea şi creşterea capacităţii instalaţiilor de acid benzoic, care a devenit produsul de bază al companiei.

Sinteza avea anul trecut un număr mediu de 99 de angajaţi, din care 23 cu studii superioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO