Companii

Un fond de investiţii elveţian şi-a bugetat pentru 2013 achiziţii de teren arabil în România de 2 mil. euro

Un fond de investiţii elveţian şi-a bugetat pentru...

Autor: Gabriel Razi

24.12.2012, 12:09 387

Fondul de investiţii elveţian Agroinvest România, administrat de compania ALĂM, şi-a bugetat achiziţia a 1.000 de hectare de teren agricol în România prin intermediul companiilor Agroinvest Plus şi Karpaten Meat. Valoarea achiziţiilor ar urma să se ridice la 1,9 milioane de euro iar portofoliul de terenuri arabile de pe piaţa locală deţinut prin intermediul acestor două companii ar urma să ajungă la sfârşitul anului viitor la 4.700 ha, potrivit informaţiilor dintr-un raport al fondului de investiţii. Elveţienii mai deţin în România prin intermediul altor companii un suplimentar de 7.700 de hectare de teren arabil. Aceste suprafeţe sunt evaluate la 14,7 milioane de euro.

“Având în vedere o planul de business şi experienţa noastră de zece ani în România, ne aşteptăm la un randament de 10%/an”.

Fondul de investiţii elveţian a pus pe picioare şi business-uri în jurul acestor terenuri agricole, concentrându-se atât pe afacerile cu bovine de carne dar şi pe producţia agricolă bio.

Cu toate acestea miza plasamentelor rămâne diferenţa dintre preţul de achiziţie şi cel de vânzare al terenurilor agricole. Pentru a maximiza preţurile ei arată într-un raport că se concentrează pe achiziţia de suprafeţe mici pe care le compactează pentru ca ulterior valoarea parcelelor mari să fie mult mai mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO