ZF 24

Un grup austriac care curăţă textile pentru hotelul Radisson, Agricola Bacău sau Heidi Chocolat a preluat un competitor din Braşov pentru 5 mil. euro

Un grup austriac care curăţă textile pentru hotelul...

Autor: Cristina Roşca

07.05.2018, 11:41 790

Grupul austriac Salesianer Miettex, activ în domeniul spălătoriilor comerciale şi prezent pe piaţa locală de un deceniu, a preluat o divizie a companie Promar Textil din Braşov şi brandul acesteia, Kromatic. Promar Textil, înfiinţată în 1994, este o companie care produce textile, în special articole tricotate. De asemenea, a doua divizie a firmei din Braşov este aceea de servicii de spălare, curăţare şi întreţinere a articolelor textile. În total, compania Promar Textil are afaceri de 21 mil. lei, o marjă netă de profit de 10% şi peste 230 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe aferente anului 2016, cel mai nou pentru care există date. Austriecii au preluat doar divizia de spălătorii.

„Investiţia se ridică la peste 5 milioane de euro şi face parte din planul strategic de dezvoltare al companiei pentru a acoperi la nivel naţional teritoriul României cu serviciile sale. În anul 2007 compania intra pe piaţa din România prin inaugurarea spălătoriei din Bucureşti, iar în 2014 compania a lansat o noua fabrică Vestul ţării, la Oradea”, spun oficialii grupului austriac.

Prin noua achiziţie Salesianer Miettex va acoperi cu serviciile sale în mod direct şi judetele Braşov, Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Mureş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO