ZF 24

Un grup belgian cu afaceri de peste 275 mil. euro a preluat fabrica de mâncare pentru animale Nordic Petfood din Buftea

Un grup belgian cu afaceri de peste 275 mil. euro a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.08.2018, 13:35 1470

Grupul Nordic Petfood, cel mai mare producător român de mâncare pentru animale, a fost preluat de către grupul belgian United Petfood, care deţine 9 fabrici în Belgia, Franţa, Olanda, Polonia şi Spania.

Asociaţii români au luat această decizie pentru a accelera dezvoltarea viitoare a companiilor Nordic Petfood. Această integrare permite companiilor Nordic să îşi extindă afacerile în zona Est Europeană, având sprijinul unui grup puternic, conform informaţiilor furnizate de companie.

„Nordic Petfood Production şi Nordic Petfood Distribution vor trece la următorul nivel al dezvoltării prin creşterea capacităţii de producţie, intrarea pe noi pieţe străine, investiţii în inovaţie şi extinderea portofoliului, aducând astfel mai multă valoare clienţilor noştri”, a spus Iulia Stana, managing partner al Nordic Petfood.

Iulia Stana este şi unul dintre acţionarii companiei alături de Sara Pufan şi de familia Moldoveanu, potrivit celor mai recente date de la Registrul Comerţului.

Nordic Petfood Production şi Nordic Petfood Distribution au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 120 mil. lei (26 mil. euro), conform informaţiilor furnizate anterior de companie. 

Nordic Petfood va continua să fie coordonat de echipa actuală de conducere şi toţi angajaţii companiei Nordic vor face parte din echipa United Petfood, un grup cu o cifră de afaceri anuală de peste 275 milioane euro. Grupul belgian are o capacitate de producţie de peste 400.000 tone de hrană şi snacks pentru câini şi pisici, pe care o vinde clienţilor din peste 40 de ţări.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO