ZF 24

Un grup ceh demolează fosta fabrică Munplast din Drumul Taberei şi face un Kaufland

Demolarea fostei fabrici Munplast a început de câteva săptămâni. Foto Cristi Moga

Demolarea fostei fabrici Munplast a început de câteva săptămâni. Foto Cristi Moga

Autor: Cristi Moga

13.01.2014, 21:11 5764

Grupul InterCora din Cehia, care a dezvoltat pe piaţa locală mai mult de 30 de magazine pentru reţeaua de hipermarketuri Kaufland, a început de câteva săptămâni demolarea fostei fabrici Munplast din cartierul bucureştean Drumul Taberei pe terenul căreia va fi construit un nou magazin al companiei germane.

Acţionarii Munplast au finalizat în urmă cu două luni procesul de vânzare a unui teren de 17.000 mp situat pe bulevardul 1 Mai, după ce au fost obţinute toate autorizaţiile pentru construirea magazinului Kaufland, în timp ce activitatea de producţie de mase plastice a fost mutată de câţiva ani într-o hală de pe platforma industrială Faur.

„Noul magazin Kaufland, care se va construi în Bucureşti - Drumul Ta­be­rei, va avea o suprafaţă de circa 3.300 de metri pătraţi, iar deschiderea este preconizată pentru a doua jumătate a anului 2014“, au precizat pentru ZF reprezentanţii Kaufland România, liderul pieţei locale de retail alimentar, cu afaceri de peste 1,4 mld. euro în 2012.

Kaufland are în prezent 89 de magazine în România, şase dintre acestea fiind situate în Bucureşti, oraş în care compania intenţionează să deschidă alte patru supermarketuri până la finalul anului viitor.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO