ZF 24

Un producător de acoperişuri metalice cu afaceri de 10,5 mil. euro extinde fabrica din Baia Mare. „Întreaga piaţă este în plină expansiune“

Un producător de acoperişuri metalice cu afaceri de...

Autor: Roxana Rosu

28.06.2017, 00:00 667

Blachotrapez, companie activă pe piaţa acoperişurilor din România, a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro, în creştere cu 35% la sută faţă de anul anterior, planurile pe acest an incluzând extinderea producţiei la fabrica din Baia Mare.

Blachotrapez a intrat pe piaţa locală în 2010 şi este unicul producător din România de ţigle metalice şi accesorii pentru acoperiş care foloseşte materie primă ThyssenKrupp. Cu o capacitate de producţie anuală de 3 milioane de metri pătraţi, compania cu fabrica la Baia Mare intenţionează să se extindă în acest an cu o nouă hală de producţie, în urma unei investiţii de 800.000 de euro.

„Am înregistrat creşteri constante ale vânzărilor din România, iar extinderea producţiei reprezintă următorul pas firesc, în contextul în care întreaga piaţă a sistemelor de acoperiş este în plină expansiune. Noua hală de producţie va fi finalizată anul viitor şi va însemna noi locuri de muncă şi mai mult decât o dublare a capacităţii de producţie”, a declarat Jaroslaw Turczynski, CEO Blachotrapez România.

Fabrica Blachotrapez de la Baia Mare produce materiale pentru acoperişuri şi faţade şi accesorii suplimentare de tinichigerie pentru pieţele din România (în principal), Ungaria şi Bulgaria. Compania are o reţea proprie de 21 de magazine, iar produsele se găsesc şi în peste 250 de puncte de distribuţie en gros. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO