ZF 24

Un restaurant din România a fost inclus pe lista Premiului de Excelenţă al celebrei reviste americane Wine Spectator

Un restaurant din România a fost inclus pe lista...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.07.2014, 18:40 4349

Le Bistrot Français, un restaurant din Capitală deschis în septembrie 2013, a fost inclus în lista celebrei reviste americane de lifestyle Wine Spectator la categoria Award of Excellence.

Wine Spectator este o revistă americană care începând cu anul 1981 este specializată în critica de vinuri şi gastronomie, selectând anual restaurantele care propun cele mai interesante vinuri de calitate. În 2014 au fost selecţionate 3.748 de restaurante din peste 82 de ţări şi regiuni care au fost menţinute sau au intrat în una dintre cele trei categorii ale revistei: Award of Excellence (entry-level), Best of Award of Excellence (second tiers) şi Grand Award (highest).

La categoria Grand Award au fost incluse anul acesta şase restaurante: Clos Maggiore din Londra, La Toque din Napa din California,  Nice Matin din New York, Saison din San Francisco, the Stonehouse din Santa Barbara ( California) şi Studio din Laguna Beach ( California) . Acestea s-au alăturat celorlalte 68 de restaurante distinse cu Grand Award care şi-au menţinut locul în topul realizat de Wine Spectator.

Le Bistrot Français este deţinut de omul de afaceri Cristian Preotu. El mai deţine împreună cu soţia sa magazinele Comtesse du Barry (active pe piaţa vinurilor şi a gastronomiei premium). Totodată, el deţine măcelăria de lux La Boucherie Française şi The Whisky Shop, primul magazin de whisky premium din România.

Cel mai ieftin vin în restaurantul Le Bistrot Français costă 120 de lei, în timp ce preţurile pot ajunge la 8.800 de lei pentru un Chateau Latour din 2001.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO