ZF 24

Un român cheltuie anual 80 de euro pe asigurări, de 20 de ori mai puţin faţă de media europeană

Un român cheltuie anual 80 de euro pe asigurări, de 20...

Autor: Anelis Baciu

15.10.2013, 00:08 151

România se afla pe ultimul loc în Europa în funcţie de densitatea pe locuitor a asigurărilor în 2012. Pe de altă parte, românii au şi printre cele mai mici venituri din Europa, salariul mediu fiind de 350 de euro pe lună în România, faţă 2.800 de euro cât este media europeană.

Fiecare român a cheltuit în medie aproximativ 80 de euro pentru achiziţia de poliţe de asigurare anul trecut, mai puţin chiar şi decât un cetăţean bulgar sau un letonian, care au pus deoparte 110, respectiv 100 de euro pentru bugetul de asigurări, arată calculele ZF pe baza statisticilor publicate de Insurance Europe, o organizaţie a asigurătorilor europeni.

Practic, românii cumpără în mare parte numai poliţe obligatorii prin lege, asigurări de locuinţe sau poliţe de răspundere civilă auto (RCA), în timp ce puţini alocă bani din bugetul propriu pentru o asigurare facultativă (auto, de locuinţă sau de răspundere generală).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO