ZF 24

Un român stabilit în Cambridge organizează tururi pentru tinerii care vor să înveţe în Anglia

Un român stabilit în Cambridge organizează tururi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.05.2016, 08:00 898

Andrei Baciu are 26 de ani şi conduce de vara trecută, împreună cu prietenul său din facultate, Denis Iucleaevschii, 33 de ani, o afacere în­temeiată în oraşul britanic Cam­bridge, prin care organizează excursii pentru tinerii curioşi să guste din viaţa de student în Anglia şi îi pune faţă în faţă cu toate provocările unei astfel de experienţe.

„Cambridge Student Experience a fost creată pentru a veni în ajutorul elevilor de liceu, viitori studenţi, şi pentru a le arăta ce înseamnă viaţa de student într-o altă ţară, cum se fac lucrurile şi altundeva decât acasă. Le oferim întâlniri cu studenţi şi pro­fesori universitari, excursii şi tururi în alte oraşe din Marea Britanie, nu doar în Cambridge, chiar şi intern­shipuri pentru cei care vor să vină pe o perioadă mai lungă“, spune Andrei Baciu.

Prietenul său din facultate, Denis Iucleaevschii, din Republica Mol­dova, profesor, a fost cel care a vrut să pună umărul la ideea de afacere a lui Andrei Baciu. „Am început această afacere cu colegul meu în 2015, pentru că, după mai mulţi în care am stat în Cambridge, am văzut că este unul dintre oraşele preferate de studenţi. Ne-am gândit că fiecare elev merită şansa să viziteze acest oraş înainte de a-şi alege o carieră“, povesteşte Denis Iucleaevschii.

Programele variază ca durată între şapte zile şi trei luni, iar preţurile sunt în funcţie de durata şederii. Astfel, pentru o săptămână petrecută la Cambridge un tânăr plăteşte 350 de lire, iar pentru cei care aleg să stea trei luni preţul ajunge la aproximativ 3.300 de euro. Cât stau în Cambridge, viitorii studenţi sunt cazaţi în familii-gazdă, merg la cursuri de limba engleză cu profesori atestaţi, fac tururi ale oraşului şi ale facultăţilor, participă la workshopuri şi merg în excursii la alegere, putând opta pentru Londra, Oxford sau Duxford Imperial War Museum. În unele zile pot avea dia­loguri individuale cu profesorii, că­rora le cer informaţii despre do­me­niile lor de interes. La finalul vizitei, după ce vor fi urmat 15 ore de limba engleză, dau un examen care reflectă nivelul cunoştinţelor ling­vistice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO