ZF 24

Un start-up pe zi: Doi tineri speră să facă bani învăţându-i pe bucureşteni să mănânce „cu măsură“

Fiecare cutie conţine ingrediente, reţete şi va avea un preţ fix de 129 de lei

Fiecare cutie conţine ingrediente, reţete şi va avea un preţ fix de 129 de lei

Autor: Corina Mirea

31.03.2014, 00:08 541

 

Cristina şi Cristi Tohănean, doi tineri trecut prin ex­pe­rien­ţa corporatistă, spun că au investit 26.000 de euro într-un bu­siness - Exquisite Cuisine cu brandul Cooku Bau sau „cutia de gătit“ - care presupune livrarea la uşa cli­en­tului a unei cutii cu o cantitate de ali­men­te necesară preparării a câte unui me­niu cu trei reţete, fiecare pentru două porţii.

„Acum vreo doi ani mergeam la cumpărături fără reţete în cap, aşa că luam produse cu care eram obişnuiţi. Încercam să mâncăm şi sănătos, aşa că plăteam, în medie 400 lei la cum­părături şi când ajun­geam acasă realizam că nu ştiam ce am putea găti folo­sind ce am cumpărat. Tre­p­tat, şi nu de puţine ori, cred că am arun­cat jumătate din ce am cumpărat pen­tru că alimentele se stri­cau în fri­gi­der. În me­die, pentru noi trei (băia­tul în vârstă de trei ani al celor doi – n.red.), chel­tuiam cam 1.600 lei pe mân­care/lună. În plus, odată cu apariţia co­pi­lu­lui cum­pără­turile se făceau foarte rapid pen­tru că nu avea răbdare sau pentru că le făceam între re­pri­zele de somn ale celui mic“, spune Cristina Tohă­nean, 33 de ani, care este parteneră de şase ani şi la un birou de traduceri înfiinţat cu o colegă de liceu. Înainte de a deveni antre­prenoare însă, ea a ocupat şi poziţii de middle management în companii precum Michelin şi Hewlett- Packard în România.

Cei doi nu au lansat încă oficial bran­dul Cooku Bau şi ur­mează ca în apro­xi­mativ o săptămână să des­chidă spaţiul ame­najat pentru pregă­tirea cutiilor şi testarea reţetelor, dar şi site-ul pe care clienţii vor putea face comandă. Cooku Bau va avea trei meniuri – Cooku Oricând (cu trei reţete a câte două porţii pentru, toată ziua), meniul pentru doi (care va avea una din­tre cele trei re­ţete, o sticlă de vin şi un desert gata pregătit) şi meniul Cooku Petrecere (cu patru reţete de mâncare de tip ape­ritiv/gustare). Meniul Cooku Oricând va avea un preţ fix de 129 de lei, adică un client va plăti în jur de 21 de lei pentru o porţie de mâncare, în timp ce meniul pentru doi va fi mai ieftin, iar cel pentru petreceri va avea un preţ mai ridicat.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO