ZF 24

Un start-up pe zi: O profesoară de matematică şi un IT-ist au pariat 30.000 € pe o cofetărie vegană

Preţurile produselor comercializate de Ostraw Vegan variază de la 10 lei/100 grame pentru îngheţată la 12-15 lei 100 de grame pentru bomboane cu ovăz şi lămâie, hrişcă, ovăz şi merişor sau cu cânepă până la 15 lei/100 de grame pentru torturi

Preţurile produselor comercializate de Ostraw Vegan variază de la 10 lei/100 grame pentru îngheţată la 12-15 lei 100 de grame pentru bomboane cu ovăz şi lămâie, hrişcă, ovăz şi merişor sau cu cânepă până la 15 lei/100 de grame pentru torturi

Autor: Corina Mirea

07.04.2014, 00:00 593

Narcisa şi Adrian Teodorescu, de profesie lector universitar de mate­ma­tică, respectiv antreprenor în IT, au început să fie adepţi ai stilului de viaţă raw ve­gan (care pre­su­pune consu­marea alimentelor în stare crudă, netrecute prin foc) în urmă cu aproximativ trei ani.

În vara lui 2012, ei au decis să treacă de la producţia dulciurilor ve­gane în casă, pentru familie şi prieteni, la statutul de antreprenori în domeniul ali­mentar. Astfel, cei doi soţi au deschis cofetăria „Ostraw Vegan“, unde comercializează prăjituri, bomboane, în­gheţată şi torturi realizate numai din fructe, seminţe, cereale sau unt natural, după o investiţie de circa 30.000 de euro.

„Eu sunt pasionată de nutriţie de foarte mulţi ani, de in­gre­diente noi, de cum intervin în diverse boli şi terapii. În 2011 am descoperit bucătăria raw vegan, în special dulciurile mi s-au părut cele mai reuşite produse ale bucătăriei. Am înce­put să fac acasă, asta şi din dorinţa celor doi copii de tot mai mult dulce. Treptat, am început să facem şi pentru prie­teni, care ne-au şi cerut să producem bomboane pentru bo­tez. Tot ei ne-au încurajat să ne deschidem o cofetărie, pe care piaţa cred că o aştepta de mult“, spune Narcisa Teo­do­rescu.

Ea precizează că Ostraw Vegan, cofetăria deschisă într-un spaţiu de 24 de metri pătraţi din apropierea centrului Capitalei, are în prezent, în proporţie de 80% reţete de bomboane, prăjituri, torturi şi îngheţată proprii, pentru care se aprovizionează cu fructe de la mici producători locali din Vrancea, Dâmboviţa şi Argeş.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO