UniCredit Bank: Cursul va avansa spre limita superioară a intervalului 4,5-4,6 lei/euro, dacă presiunile de depreciere se menţin

14 mar 2017 Autor: Roxana Rosu

Creşterea economică a României se va tempera în 2017 şi investiţiile fixe se vor reduce, în timp ce BNR va permite cursului să avanseze spre limita superioară a intervalului 4,5-4,6 lei/euro dacă presiunile de depreciere se menţin, potrivit unei analize realizată de UniCredit Bank.

Anul trecut, creşterea PIB de 4,8% a fost susţinută în special de consumul privat şi în mai mică măsură de evoluţia acţiunilor şi de cheltuielile guvernamentale, în timp ce exporturile nete de bunuri şi servicii s-au redus.

”Estimăm o decelerare a creşterii în 2017, în condiţiile în care consumul va avea o contribuţie mai mică decât în 2016. În plus, investiţiile fixe se vor reduce, pe fondul majorării cheltuielilor sociale şi al intrărilor modeste de fonduri europene, având în vedere că absorbţia aferentă programului 2014-2020 va fi din nou întârziată”.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
reducere
, unicredit
, bnr
, depreciere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide