ZF 24

UniCredit Bank: Cursul va avansa spre limita superioară a intervalului 4,5-4,6 lei/euro, dacă presiunile de depreciere se menţin

UniCredit Bank: Cursul va avansa spre limita superioară...

Autor: Roxana Rosu

14.03.2017, 15:05 133

Creşterea economică a României se va tempera în 2017 şi investiţiile fixe se vor reduce, în timp ce BNR va permite cursului să avanseze spre limita superioară a intervalului 4,5-4,6 lei/euro dacă presiunile de depreciere se menţin, potrivit unei analize realizată de UniCredit Bank.

Anul trecut, creşterea PIB de 4,8% a fost susţinută în special de consumul privat şi în mai mică măsură de evoluţia acţiunilor şi de cheltuielile guvernamentale, în timp ce exporturile nete de bunuri şi servicii s-au redus.

”Estimăm o decelerare a creşterii în 2017, în condiţiile în care consumul va avea o contribuţie mai mică decât în 2016. În plus, investiţiile fixe se vor reduce, pe fondul majorării cheltuielilor sociale şi al intrărilor modeste de fonduri europene, având în vedere că absorbţia aferentă programului 2014-2020 va fi din nou întârziată”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO